Korpa
0,00 rsd
PRODAVNICA

Ulje susama 250ml

660,00 rsd

SKU S50405
Kategorije , ,

Opis

Ulje susama 250ml

Susamovo ulje je aromatično biljno ulje dobiveno iz prešanih semenki susama. Poznato je po svom bogatom, orašastom ukusu i zlatno-žutoj boji. Ovaj proizvod je neizostavan sastojak u mnogim azijskim kuhinjama, ali se može koristiti i u raznim drugim kulinarskim pravcima. Susamovo ulje je bogato nezasićenim masnim kiselinama, antioksidansima, vitaminom E i drugim hranjivim sastojcima koji ga čine zdravim izborom za kuvanje.

Sastojci:

  • 100% ulje susama

Nutritivne vrednosti (na 100ml):

  • Energija: 3404 kJ / 828 kcal
  • Masti: 92g
    • Zasićene masne kiseline: 14g
    • Mononezasićene masne kiseline: 40g
    • Polinezasićene masne kiseline: 38g
  • Ugljeni hidrati: 0g
    • Šećeri: 0g
  • Proteini: 0g
  • So: 0g

Preporučena upotreba:

Susamovo ulje koristi se za dodavanje bogate arome jelima i može se koristiti na različite načine:

  • Prženje: Idealno za prženje na visokoj temperaturi zbog visokog stepena tačke dimljenja.
  • Preliv za salate: Koristite ga kao dresing za salate ili kao dodatak marinadama.
  • Aromatizovanje: Dodajte nekoliko kapi u supe, jela od povrća ili jela sa mesom za dodatnu aromu.
  • Meso i riba: Savršeno za mariniranje mesa ili ribe pre pečenja ili prženja.
  • Nudle i riža: Koristite ga za prženje nudli ili riže za autentičan azijski ukus.

Recept: Azijski Piletina Stir-Fry

Sastojci:

  • 500g pilećih fileta, narezanih na trake
  • 2 kašike susamovog ulja
  • 1 crvena paprika, narezana na trake
  • 1 žuta paprika, narezana na trake
  • 1 šargarepa, narezana na tanke štapiće
  • 100g brokolija, podeljenog na cvetove
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašika svežeg đumbira, narendanog
  • 3 kašike soja sosa
  • 1 kašika meda ili javorovog sirupa
  • 1 kašika soka od limuna
  • Seckani mladi luk i susam za posipanje

Uputstvo za pripremu:

  1. Priprema povrća:
    • Pripremite svo povrće, operite i narežite na trake ili štapiće.
  2. Priprema sosa:
    • U maloj posudi pomešajte soja sos, med ili javorov sirup i sok od limuna. Ostavite sa strane.
  3. Prženje piletine:
    • U velikom tiganju ili woku zagrejte jednu kašiku susamovog ulja na srednje jakoj vatri.
    • Dodajte piletinu i pržite dok ne postane zlatno smeđa i potpuno kuvana. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane.
  4. Prženje povrća:
    • Dodajte preostalu kašiku susamovog ulja u tiganj.
    • Dodajte beli luk i đumbir, pržite nekoliko sekundi dok ne zamirišu.
    • Dodajte papriku, šargarepu i brokoli. Pržite 5-7 minuta dok povrće ne omekša, ali i dalje ostane hrskavo.
  5. Kombinovanje:
    • Vratite piletinu u tiganj sa povrćem.
    • Dodajte pripremljeni sos i mešajte dok se sve dobro ne sjedini i zagreje.
  6. Serviranje:
    • Poslužite toplo, posuto seckanim mladim lukom i susamom.

Savet:

Čuvajte susamovo ulje na hladnom i tamnom mestu kako bi zadržalo svoju svežinu i kvalitet. Dodajte ga pred kraj kuvanja kako biste očuvali njegov bogat, orašasti ukus.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Uporedi