Korpa
0,00 rsd
PRODAVNICA

Smesa za pohovanje Tempura buter mix 1kg

890,00 rsd

Tempura je smesa za pohovanje koja se koristi u japanskoj kuhinji. Nakon pečenja postaje hrskava i vazdušasta pa tako dopunjuje teksturu mekane piletine i ajoli umaka.

SKU S50602
Kategorija

Opis

Smesa za pohovanje Tempura 1kg

Smesa za pohovanje Tempura buter mix je posebna mešavina sastojaka koja se koristi za pripremu tempure, japanskog načina pohovanja hrane. Ova mešavina uključuje brašno, prašak za pecivo, kukuruzni skrob i začine kako bi se postigla savršena hrskavost i tekstura tempure. Tempura buter mix se obično koristi za pohovanje povrća, morskih plodova ili mesa, stvarajući ukusne i hrskave zalogaje. Jednostavno umočite komade hrane u pripremljenu smesu za pohovanje i pržite ih u dubokom ulju dok ne postanu zlatno smeđe. Tempura buter mix je sjajan način da dodate hrskavu i ukusnu koricu svojim omiljenim jelima, bilo da ih pripremate kod kuće ili u restoranu.

Specifikacije:

Karakteristike
Proizvođač OTTOGI
Sastojci
Alergeni
Zemlja porekla Tajland
Hranjiva vrenost 100gr
Napomena
Ostalo Tajna za pripremu hrskave tempure krije se u temperaturi ulja za prženje koje mora biti dobro zagrejano.

Evo jednostavnog recepta za pripremu tempure pomoću smese za pohovanje Tempura buter mix:

Sastojci:

  • Smesa za pohovanje Tempura buter mix
  • Povrće po izboru (npr. šargarepa, tikvice, paprika)
  • Morski plodovi po izboru (npr. kozice, lignje)
  • Ulje za prženje
  • Soja sos (za posluživanje, po želji)

Uputstvo:

  1. Pripremite povrće i morske plodove tako što ćete ih iseći na tanke štapiće ili komade koji su pogodni za pohovanje.
  2. U dubljoj šerpi zagrejte ulje za prženje na srednje jakoj vatri. Ulje treba da bude dovoljno duboko da potpuno prekrije pohovanu hranu.
  3. U posebnoj posudi pripremite smesu za pohovanje Tempura buter mix prema uputstvu na pakovanju. Obično se meša sa hladnom vodom prema proporcijama navedenim na pakovanju.
  4. Umočite komade povrća ili morskih plodova u pripremljenu smesu za pohovanje, osiguravajući da su potpuno prekriveni.
  5. Pažljivo stavljajte pohovanu hranu u zagrejano ulje i pržite je dok ne postane zlatno smeđa i hrskava. Pazite da ne pretrpate posudu, već pržite u manjim serijama kako biste osigurali ravnomerno prženje.
  6. Kad pohovana hrana dobije željenu boju i teksturu, izvadite je iz ulja i stavite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
  7. Poslužite tempuru toplo uz prilog po izboru i soja sos za umakanje.
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Uporedi