Korpa
0,00 rsd
PRODAVNICA

Pirinač Scotti parboiled riso 1kg

330,00 rsd

SKU S10706
Kategorije ,

Opis

Scotti Pirinač parboiled riso 1kg

Scotti Parboiled Riso je visokokvalitetni pirinač koji je delimično obrađen parnim postupkom pre nego što se oljušti. Ovaj proces omogućava da se hranljive materije iz ljuske prenesu u zrno, zadržavajući nutritivnu vrednost i čineći pirinač čvršćim i otpornijim na prekuvavanje. Idealno je rešenje za raznovrsna jela, jer se kuvanjem ne lepi i zadržava svoj oblik.

Sastojci:

  • Parboiled pirinač

Nutritivne vrednosti (na 100g):

  • Energija: 1477 kJ / 348 kcal
  • Masti: 0,6g
    • Zasićene masne kiseline: 0,1g
  • Ugljeni hidrati: 77g
    • Šećeri: 0,2g
  • Vlakna: 1g
  • Proteini: 7g
  • So: 0g

Recept za Parboiled pirinač sa povrćem:

Sastojci:

  • 1 šolja Scotti Parboiled pirinča
  • 2 šolje vode
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji crni luk, sitno naseckan
  • 1 crvena paprika, iseckana na kockice
  • 1 zelena paprika, iseckana na kockice
  • 1 šargarepa, iseckana na kockice
  • 1 tikvica, iseckana na kockice
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • So i biber po ukusu
  • Sveži peršun, naseckan (za dekoraciju)

Uputstvo za pripremu:

  1. Priprema pirinča:
    • U šerpi zakuvajte 2 šolje vode.
    • Kada voda proključa, dodajte 1 šolju Scotti Parboiled pirinča i smanjite temperaturu.
    • Pokrijte šerpu i kuvajte pirinač 18-20 minuta dok ne upije svu vodu i postane mekan, ali ne prekuvan.
  2. Priprema povrća:
    • Dok se pirinač kuva, zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj temperaturi.
    • Dodajte naseckani crni luk i pržite dok ne postane proziran.
    • Dodajte naseckane paprike, šargarepu i tikvicu, pa nastavite da pržite dok povrće ne omekša, oko 5-7 minuta.
    • Dodajte sitno naseckani beli luk i pržite još 1-2 minuta dok ne zamiriše.
    • Posolite i pobiberite po ukusu.
  3. Spajanje pirinča i povrća:
    • Kada je pirinač gotov, dodajte ga u tiganj sa povrćem.
    • Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine i zagrejte još 2-3 minuta na srednjoj vatri.
  4. Serviranje:
    • Servirajte topli pirinač sa povrćem u tanjirima i pospite naseckanim svežim peršunom.

Savet:

Za dodatni ukus, možete dodati malo sojinog sosa ili terijaki sosa tokom prženja povrća. Takođe, dodavanje prženih kikirikija ili indijskih oraha može obogatiti teksturu i ukus ovog jela.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Uporedi