Korpa
0,00 RSD
PRODAVNICA

Pirinač Scotti arborio 1 kg

528,00 RSD

SKU S10602
Kategorija

Opis

Scotti Pirinač arborio 1 kg

Scotti Arborio pirinač je vrhunski izbor za pripremu kremastog i ukusnog rižota. Ovaj pirinač dolazi iz regiona Pijemont u Italiji, poznatog po proizvodnji najkvalitetnijih sorti pirinča. Zrna su kratka i okrugla, sa visokim sadržajem skroba, što omogućava postizanje savršene kremaste konzistencije prilikom kuvanja.

Sastojci:

  • Arborio pirinač

Nutritivne vrednosti (na 100g):

  • Energija: 1482 kJ / 349 kcal
  • Masti: 0,6g
    • Zasićene masne kiseline: 0,2g
  • Ugljeni hidrati: 77g
    • Šećeri: 0,3g
  • Vlakna: 1g
  • Proteini: 7g
  • So: 0g

Recept za klasičan rižoto sa pečurkama:

Sastojci:

  • 1 šolja Scotti Arborio pirinča
  • 4 šolje pilećeg ili povrtnog bujona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 srednji crni luk, sitno naseckan
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 250g pečuraka (šampinjoni, vrganji ili kombinacija), naseckanih
  • 1/2 šolje suvog belog vina
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • 2 kašike maslaca
  • So i biber po ukusu
  • Sveži peršun, naseckan (za dekoraciju)

Uputstvo za pripremu:

  1. Priprema bujona:
    • U manjoj šerpi zagrejte bujon na srednjoj temperaturi i održavajte ga toplim tokom pripreme rižota.
  2. Prženje povrća:
    • U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri.
    • Dodajte naseckani crni luk i pržite dok ne postane proziran.
    • Dodajte naseckani beli luk i pečurke, pa pržite dok pečurke ne omekšaju i puste sok, oko 5-7 minuta.
  3. Priprema rižota:
    • Dodajte Scotti Arborio pirinač u tiganj i mešajte 1-2 minuta dok zrna ne postanu blago prozirna.
    • Sipajte belo vino i mešajte dok se vino ne upije u pirinač.
  4. Kuvanje rižota:
    • Počnite dodavati topli bujon, jednu kutlaču po jednu, mešajući konstantno dok pirinač ne upije tečnost pre nego što dodate sledeću kutlaču.
    • Nastavite dodavati bujon i mešati dok pirinač ne postane kremast i al dente, oko 18-20 minuta.
  5. Završavanje rižota:
    • Sklonite tiganj sa vatre i umešajte maslac i rendani parmezan dok se potpuno ne rastope i sjedine sa rižotom.
    • Posolite i pobiberite po ukusu.
  6. Serviranje:
    • Servirajte rižoto odmah, posut svežim peršunom.

Savet:

Da biste dobili još bogatiji ukus, možete dodati malo tartufovog ulja ili rendani tartuf na vrh rižota pre serviranja. Takođe, možete eksperimentisati sa različitim vrstama pečuraka za raznovrsnost u ukusu.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Uporedi