Korpa
0,00 RSD
PRODAVNICA

Pinjoli 500gr

3.200,00 RSD

Pinjoli 500gr

SKU S60304
Kategorije ,

Opis

Pinjoli 500gr

Pinjoli su ukusni, hrskavi orašasti plodovi koji se često koriste u mediteranskoj kuhinji. Dodaju bogat, orašasti ukus mnogim jelima. Evo nekoliko načina kako da koristite pinjole u svojim receptima:

Pesto Sos sa Pinjolima

Sastojci:

  • 2 šolje svežeg bosiljka
  • 1/2 šolje pinjola
  • 2-3 čena belog luka
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 1/4 šolje prehrambenog kvasca (za vegansku verziju) ili parmezana
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  1. U suvom tiganju, na srednjoj vatri, kratko propržite pinjole dok ne postanu zlatno smeđi i počnu da mirišu, pazeći da ne izgore. Ostavite ih da se ohlade.
  2. U blenderu ili procesoru hrane, pomešajte bosiljak, pinjole, beli luk, prehrambeni kvasac (ili parmezan), so i biber.
  3. Dok blendate, postepeno dodajte maslinovo ulje dok smesa ne postane glatka i kremasta.
  4. Poslužite pesto sos sa testeninom, kao namaz na hlebu, ili kao dodatak raznim jelima.

Salata sa Pinjolima, Rukolom i Paradajzom

Sastojci:

  • 4 šolje rukole
  • 1 šolja čeri paradajza, prepolovljenih
  • 1/4 šolje pinjola
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 2 kašike balzamičnog sirćeta
  • So i biber po ukusu

Priprema:

  1. U suvom tiganju, na srednjoj vatri, kratko propržite pinjole dok ne postanu zlatno smeđi i počnu da mirišu. Ostavite ih da se ohlade.
  2. U velikoj činiji pomešajte rukolu i čeri paradajz.
  3. Dodajte propržene pinjole.
  4. U maloj činiji, pomešajte maslinovo ulje i balzamično sirće, te posolite i pobiberite po ukusu.
  5. Prelijte dresing preko salate i dobro promiješajte pre posluživanja.

Rižoto sa Pinjolima i Spanaćem

Sastojci:

  • 1 šolja arborio pirinča
  • 4 šolje povrtnog bujona
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 šolje belog vina (opciono)
  • 2 šolje svežeg spanaća
  • 1/4 šolje pinjola
  • So i biber po ukusu
  • Prehrambeni kvasac (za vegansku verziju) ili parmezan za posipanje

Priprema:

  1. U suvom tiganju, na srednjoj vatri, kratko propržite pinjole dok ne postanu zlatno smeđi i počnu da mirišu. Ostavite ih da se ohlade.
  2. U velikom tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast.
  3. Dodajte beli luk i pržite još 1 minut.
  4. Dodajte arborio pirinač i pržite dok pirinač ne postane blago proziran, oko 2 minuta.
  5. Ako koristite, dodajte belo vino i kuvajte dok alkohol ne ispari.
  6. Postepeno dodajte povrtni bujon, po jednu šolju odjednom, mešajući često. Dodajte sledeću šolju bujona tek kada pirinač upije većinu tečnosti. Nastavite dok pirinač ne postane al dente, oko 18-20 minuta.
  7. Dodajte svež spanać i mešajte dok ne uvene.
  8. Dodajte propržene pinjole i dobro promiješajte.
  9. Posolite i pobiberite po ukusu.
  10. Poslužite toplo, posuto prehrambenim kvascem ili parmezanom.
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Uporedi