Opis
Monini maslinovo ulje tartufi 0.25l
Monini maslinovo ulje sa tartufima je luksuzan dodatak koji svakom jelu daje sofisticiran i bogat ukus. Kombinacija visokokvalitetnog ekstra devičanskog maslinovog ulja i esencije tartufa stvara jedinstveni gastronomski doživljaj. Ovo ulje je idealno za ljubitelje gurmanske kuhinje i savršeno se slaže sa raznim specijalitetima.
Sastojci:
- Ekstra devičansko maslinovo ulje
- Prirodna aroma tartufa
Nutritivne vrednosti (na 100ml):
- Energija: 3378 kJ / 822 kcal
- Masti: 91,3g
- Zasićene masne kiseline: 13,5g
- Ugljeni hidrati: 0g
- Šećeri: 0g
- Proteini: 0g
- So: 0g
Preporučena upotreba:
Monini maslinovo ulje sa tartufima koristi se kao završni dodir za jela kako bi im se dodao bogat, zemljani ukus tartufa. Idealno je za:
- Pasta: Dodajte nekoliko kapi ulja preko sveže skuvane paste za nezaboravan ukus.
- Rižoto: Pospite ulje po rižotu neposredno pre serviranja.
- Pizza: Pre serviranja, dodajte nekoliko kapi ulja po sveže pečenoj pizzi.
- Salate: Prelijte preko salata od svežeg povrća za dodatnu aromu.
- Meso: Koristite kao marinadu ili dodajte preko pečenog mesa.
- Jaja: Pospite preko kajgane ili poširanih jaja za dodatnu dimenziju ukusa.
Recept: Tagliatelle sa tartufima
Sastojci:
- 300g svežih tagliatelle pasta
- 2 kašike Monini maslinovog ulja sa tartufima
- 50g maslaca
- 1 mali crni tartuf (opciono)
- 50g parmezana, narendanog
- So i biber po ukusu
- Sveži peršun, naseckan (za dekoraciju)
Uputstvo za pripremu:
- Kuvanje paste:
- Skuvajte tagliatelle u velikoj šerpi sa posoljenom vodom prema uputstvima na pakovanju dok ne postane al dente.
- Sačuvajte 1/2 šolje vode u kojoj se kuvala pasta, a zatim procedite pastu.
- Priprema sosa:
- U velikom tiganju rastopite maslac na srednjoj vatri.
- Dodajte Monini maslinovo ulje sa tartufima i promešajte.
- Kombinovanje:
- Dodajte skuvanu pastu u tiganj sa maslacem i uljem.
- Dodajte sačuvanu vodu od paste postepeno, mešajući dok pasta ne upije tečnost i sos postane kremast.
- Dodajte so i biber po ukusu.
- Serviranje:
- Poslužite pastu toplo, posuto narendanim parmezanom i svežim peršunom.
- Ako koristite sveži tartuf, narendajte ga preko paste neposredno pre serviranja.
Savet:
Monini maslinovo ulje sa tartufima je vrlo snažno, pa je dovoljno koristiti samo nekoliko kapi kako biste postigli bogat ukus. Čuvajte ulje na hladnom i tamnom mestu kako biste sačuvali njegovu aromu i kvalitet.