Opis
Galbani mascarpone 500gr
Recept za Tiramisu
Sastojci (za 6 osoba):
6 jaja
500g Mascarpone-a
150g šećera
300g piškota
¾ L kafe
50g likera (ukus po želji) ili rum
Gorki kakao
Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom i termički ih obraditi 15 do 20 minuta. Dodati Mascarpone i liker i lagano mešati. Posebno umutiti belanca u čvrstu penu i polako dodati prethodno napravljenoj kremi dok se ne dobije jedinstvena smesa. U četvrtastu posudu naizmenično ređati sloj kreme i sloj piškota prethodno potopljenih u mlaku i blago zaslađenu kafu i liker, s tim da poslednji sloj bude krema. Ostaviti da stoji u frižideru najmanje dva sata. Pre serviranja posuti kakao u prahu.
Specifikacije:
Karakteristike | |
---|---|
Proizvođač | |
Sastojci | pasterizovana pavlaka, pasterizovano MLEKO, obrano MLEKO U PRAHU, regulator kiselosti: limunska kiselina. |
Alergeni | sadrzi mleko |
Zemlja porekla | |
Hranjiva vrenost 100gr | energija (kj/kcal)1633 kj masti (g)40 g od kojih zasićene masne kiseline (g)25,6 g ugljenihidrati (g)4,5 g od kojih šećeri (g)4,5 g sol (g)4,5 g beta-glukana (mg)0,20 g |
Napomena | Čuvati na temperaturi od 4 ° + 8°C |
Ostalo |
Recenzije
Još nema komentara.