Opis
Bulgur 200gr
Bulgur je hrana od žitarica napravljena od usitnjenih, prokuvanih zrna različitih vrsta pšenice, najčešće durum (čvrste) pšenice. Poreklo sa srednjeg istoka.
Bulgur ljudi često mešaju sa tzv. „polomljenom“ (usitnjenom) pšenicom, a to su zdrobljena zrna od pšenice koja za razliku kod bulgura nisu prokuvana. Bulgur je uobičajan sastojak koji se koristi u kuhinjama Srednjeg Istoka i na Mediteranu.
Ima lagan, orašasti ukus.
Bulgur se razlikuje u zavisnosti od raspona mlevenja. Moze da bude lakše mleven, srednje i extra samleven.
Bulgur ne zahteva kuvanje, iako se može uvrstiti u kuvana jela; natapanje u vodi je sve što je potrebno.
U hleb se dodaje komponenta od celog zrna. Glavni je sastojak kibe i natopljen ali ne kuvan, u salati od tabbula. Često se koristi tamo gde se može koristiti pirinač ili kuskus. U indijskoj i pakistanskoj kuhinji, bulgur se često koristi kao žitarica za pravljenje kaše sa mlekom i šećerom ili kao kisela kaša sa povrćem i začinima.
Recenzije
Još nema komentara.