Korpa
0,00 RSD
PRODAVNICA

Brusnica kandirana 1kg

1.066,00 RSD

Kandirana

SKU S60607
Kategorije ,

Opis

Brusnica 1kg

Kandirane brusnice su fantastičan dodatak mnogim jelima, dodajući sladak i kiselkast ukus koji može da obogati različite recepte. Evo nekoliko ideja kako da ih koristite kao dodatak jelima:

Salata sa Kandiranim Brusnicama

Sastojci:

  • Zelena salata (rukola, spanać ili mešavina salata)
  • Kandirane brusnice
  • Orašasti plodovi (orasi, bademi ili pekan orasi)
  • Feta sir ili kozji sir, izmrvljeni
  • Jabuka ili kruška, isečena na tanke kriške
  • Crveni luk, tanko iseckan
  • Vinaigrette preljev (maslinovo ulje, balzamiko sirće, med, senf, so i biber)

Priprema:

  1. U velikoj činiji, pomešajte zelenu salatu, orašaste plodove, sir, jabuke ili kruške i crveni luk.
  2. Dodajte kandirane brusnice.
  3. Prelijte salatu vinaigrette prelivom i dobro promiješajte.
  4. Poslužite odmah.

Pečena Piletina sa Kandiranim Brusnicama i Bademima

Sastojci:

  • Pileći fileti
  • So i biber
  • Maslinovo ulje
  • Kandirane brusnice
  • Bademi, iseckani
  • Svež ruzmarin, sitno iseckan
  • Sok od pomorandže

Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 200°C.
  2. Začinite pileće filete solju i biberom.
  3. U velikoj tavi, zagrijte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne postane zlatno smeđa s obe strane.
  4. Prebacite piletinu u pleh za pečenje.
  5. Pospite kandiranim brusnicama, iseckanim bademima i sitno iseckanim ruzmarinom.
  6. Prelijte sokom od pomorandže.
  7. Pecite u rerni 20-25 minuta ili dok piletina ne bude potpuno pečena.
  8. Poslužite uz prilog po želji.

Rižoto sa Kandiranim Brusnicama i Špinatom

Sastojci:

  • 1 šolja arborio pirinča
  • 4 šolje pilećeg ili povrtnog bujona
  • 1 mali crni luk, sitno iseckan
  • 2 kašike maslaca
  • 1/2 šolje suvog belog vina
  • 1 šolja svežeg spanaća, iseckanog
  • 1/2 šolje kandiranih brusnica
  • 1/4 šolje parmezana, rendanog
  • So i biber

Priprema:

  1. U velikom loncu, zagrijte maslac na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok ne postane proziran.
  2. Dodajte pirinač i mešajte dok se pirinač ne obloži maslacem i postane lagano proziran.
  3. Sipajte vino i kuvajte dok se tečnost ne upije.
  4. Dodajte po jednu šolju bujona, stalno mešajući i čekajući da se tečnost upije pre nego što dodate sledeću šolju.
  5. Kada je pirinač skoro kuvan, dodajte iseckani spanać i kandirane brusnice. Kuvajte dok spanać ne uvene i brusnice se dobro sjedine sa rižotom.
  6. Dodajte rendani parmezan, so i biber po ukusu.
  7. Poslužite odmah, posuto dodatnim parmezanom po želji.

Kandirane brusnice dodaju jedinstvenu slatkoću i teksturu koja može podići svako jelo na viši nivo.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Uporedi