Opis
Brusnica 1kg
Kandirane brusnice su fantastičan dodatak mnogim jelima, dodajući sladak i kiselkast ukus koji može da obogati različite recepte. Evo nekoliko ideja kako da ih koristite kao dodatak jelima:
Salata sa Kandiranim Brusnicama
Sastojci:
- Zelena salata (rukola, spanać ili mešavina salata)
- Kandirane brusnice
- Orašasti plodovi (orasi, bademi ili pekan orasi)
- Feta sir ili kozji sir, izmrvljeni
- Jabuka ili kruška, isečena na tanke kriške
- Crveni luk, tanko iseckan
- Vinaigrette preljev (maslinovo ulje, balzamiko sirće, med, senf, so i biber)
Priprema:
- U velikoj činiji, pomešajte zelenu salatu, orašaste plodove, sir, jabuke ili kruške i crveni luk.
- Dodajte kandirane brusnice.
- Prelijte salatu vinaigrette prelivom i dobro promiješajte.
- Poslužite odmah.
Pečena Piletina sa Kandiranim Brusnicama i Bademima
Sastojci:
- Pileći fileti
- So i biber
- Maslinovo ulje
- Kandirane brusnice
- Bademi, iseckani
- Svež ruzmarin, sitno iseckan
- Sok od pomorandže
Priprema:
- Zagrijte rernu na 200°C.
- Začinite pileće filete solju i biberom.
- U velikoj tavi, zagrijte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne postane zlatno smeđa s obe strane.
- Prebacite piletinu u pleh za pečenje.
- Pospite kandiranim brusnicama, iseckanim bademima i sitno iseckanim ruzmarinom.
- Prelijte sokom od pomorandže.
- Pecite u rerni 20-25 minuta ili dok piletina ne bude potpuno pečena.
- Poslužite uz prilog po želji.
Rižoto sa Kandiranim Brusnicama i Špinatom
Sastojci:
- 1 šolja arborio pirinča
- 4 šolje pilećeg ili povrtnog bujona
- 1 mali crni luk, sitno iseckan
- 2 kašike maslaca
- 1/2 šolje suvog belog vina
- 1 šolja svežeg spanaća, iseckanog
- 1/2 šolje kandiranih brusnica
- 1/4 šolje parmezana, rendanog
- So i biber
Priprema:
- U velikom loncu, zagrijte maslac na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok ne postane proziran.
- Dodajte pirinač i mešajte dok se pirinač ne obloži maslacem i postane lagano proziran.
- Sipajte vino i kuvajte dok se tečnost ne upije.
- Dodajte po jednu šolju bujona, stalno mešajući i čekajući da se tečnost upije pre nego što dodate sledeću šolju.
- Kada je pirinač skoro kuvan, dodajte iseckani spanać i kandirane brusnice. Kuvajte dok spanać ne uvene i brusnice se dobro sjedine sa rižotom.
- Dodajte rendani parmezan, so i biber po ukusu.
- Poslužite odmah, posuto dodatnim parmezanom po želji.
Kandirane brusnice dodaju jedinstvenu slatkoću i teksturu koja može podići svako jelo na viši nivo.