Korpa
0,00 rsd
PRODAVNICA

Barilla Lasagne ALL UOVO 500g

517,00 rsd

SKU S11702
Kategorije , ,
Tag

Opis

Barilla Lasagne ALL UOVO 500g

Barilla Lasagne All’Uovo su klasične italijanske testenine napravljene sa jajima, što im daje bogatu i nežnu teksturu. Ovi lasagna listići su savršeni za izradu tradicionalnih italijanskih jela kao što je Lasagne alla Bolognese, ali se mogu koristiti i u raznim drugim receptima koji zahtevaju slojeve testenine.

Sastojci:

  • Pšenično brašno
  • Jaja (19,36%)

Nutritivne vrednosti (na 100g):

  • Energija: 1592 kJ / 376 kcal
  • Masti: 4,5g
    • Zasićene masne kiseline: 1,3g
  • Ugljeni hidrati: 67,5g
    • Šećeri: 3,5g
  • Vlakna: 2,5g
  • Proteini: 14g
  • So: 0,1g

Recept za Lasagne alla Bolognese:

Sastojci:

  • 500g mlevene junetine
  • 1 luk, sitno naseckan
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 400g pelata (konzervirana paradajz)
  • 200ml pasirane paradajz
  • 100ml crnog vina (po izboru)
  • 1 šargarepa, sitno naseckana
  • 1 celer, sitno naseckan
  • 50g maslaca
  • 50g brašna
  • 800ml mleka
  • 100g rendanog parmezana
  • 250g Barilla Lasagne All’Uovo
  • Maslinovo ulje
  • So i biber po ukusu
  • Svež bosiljak i origano

Uputstvo za pripremu:

  1. Priprema Bolognese sosa:
    • U velikoj tiganju zagrejte maslinovo ulje i dodajte sitno naseckani luk, beli luk, šargarepu i celer. Pržite dok povrće ne omekša.
    • Dodajte mlevenu junetinu i kuvajte dok ne dobije smeđu boju. Po želji dodajte crno vino i kuvajte dok alkohol ne ispari.
    • Umešajte pelate i pasirani paradajz. Dodajte so, biber, svež bosiljak i origano. Kuvajte na laganoj vatri oko 1 sat, povremeno mešajući.
  2. Priprema Bešamel sosa:
    • U manjoj posudi otopite maslac i dodajte brašno. Mešajte dok smesa ne postane zlatno smeđa.
    • Polako dodajte mleko uz stalno mešanje kako biste dobili glatki sos. Kuvajte dok se sos ne zgusne. Dodajte so i biber po ukusu.
  3. Sastavljanje lasagna:
    • Zagrejte rernu na 180°C.
    • U dublji pleh za pečenje stavite sloj Bolognese sosa, zatim sloj Barilla Lasagne All’Uovo listića, pa sloj bešamel sosa. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa bešamel sosom na vrhu.
    • Pospite rendani parmezan preko poslednjeg sloja bešamel sosa.
  4. Pečenje:
    • Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 25 minuta.
    • Uklonite foliju i pecite još 20 minuta ili dok lasagne ne postanu zlatno smeđe i penaste.
  5. Serviranje:
    • Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 10 minuta pre sečenja. Poslužite toplo uz svežu salatu i hleb.

Savet:

Za dodatni ukus, možete dodati sloj sira (mozzarella ili ricotta) između slojeva lasagna. Takođe, lasagne možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru do pečenja.

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Uporedi